Návod na zápis s recovery seed.

GRAVÍROVACÍ PERO

Zakoupili jste si náš produkt na uchování svého seedu a nevíte si rady s gravírováním nebo se nemůžete rozhodnout, jestli je gravírování na ocelovou destičku to správné řešení?
Nezoufejte, rozhodli jsme se pro Vás sepsat krátký návod, jak bezpečně a bezchybně přenést svůj seed na destičku. Níže naleznete podrobný návod s fotkami, jak zacházet s gravírovací tužkou a ocelovou destičkou. S námi zvládne záznam seedu opravdu každý!

Návod:
Velmi důležité je, abyste se ujistili, že jste sám/sama na bezpečném místě, nejlépe doma.

1) Vložení baterií do gravírovací tužky:
Kryt odejmeme tak, že nahlédneme do spodní bílé části pera, kde je vyznačeno  (close – open, zavřít – otevřít). Do jedné ruky uchopíme pevně černou část tužky a bílou část budeme pomalu kroutit požadovaným směrem (open) a přitom tlačíme jemně části od sebe.  Do bílé části poté vložíme obě baterie typu „AA“ se stranou + nahoru a stejným způsobem zase obě části upevníme s jediným rozdílem, tentokrát tlačíme obě části jemně k sobě a uzavíráme směrem k vyznačení (close).

2) Doporučujeme si prvně vyzkoušet gravírovaní na okraj destičky nebo do jiného materiálu, zjistíte, jak se tužka chová při gravírování. Tímto způsobem se lehce seznámíte s tím, jak gravírovací tužka funguje.

3) Ocelová destička má zrcadlový povrch, což zaručuje výbornou viditelnost vašeho seedu. Pro větší čitelnost, a pro vaší jistotu, že se Vám slova do jednotlivých políček vejdou, můžeme z vlastní zkušenosti doporučit, první si slova předepsat fixem a poté je vygravírovat.

4) Na přední straně destičky se nachází tabulka s očíslovanými 24 políčky. Jestli si seed rozdělíte na více destiček nebo použijete jednu je jen na Vás. Pro spuštění tužky zmáčkněte bílé tlačítko v černé části a držíte ho po dobu gravírování. Špičku hrotu přiložíte k povrchu destičky a začněte psát, jako kdybyste psali propiskou. Na destičku moc netlačte, opravdu stačí, když hrot tužky bude pouze po povrchu klouzat.

Co dělat, když gravírovací tužka nefunguje?
V první řadě zkontrolujte, jestli máte dobře vložené baterie a jestli obě části (černá a bílá) k sobě přiléhají a jsou dobře uchyceny.
I přes to, že před odesláním jednotlivé produkty pečlivě kontrolujeme, může se stát, že vlivem otřesů způsobených přepravou přestane fungovat. V případě, že jste obdrželi nefunkční gravírovací tužku, prosíme, neváhejte nás kontaktovat a společně se domluvíme na dalším postupu.

Podrobný návod naleznete zde : Návod-CZ-SK-EN-DE-HU

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Hledáte-li návod na verzi grid, klikněte zde.

AUTOMATICKÝ DŮLČÍK

Verze GRID s automatickým důlčíkem  je ideální volbou pro zápis seedu bez nutnosti „psaní“ slov. Destička má předtištěnou tabulku, do které pomocí automatického důlčíku děláte díry. 

A kam přesně s důlčíkem mířit? Destička má na první straně vodorovný řádek s čísli 1-12 a na druhé 13-24, tyto vodorovné řádky značí pořadí požadovaného slova Vašeho seedu. Každé slovo má přiřazeno 4 svislé podřádky s předtištěnou abecedou. Pokud tedy chcete napsat Vaše první slovo například APPLE(viz. obrázek níže) první díru uděláte v prvním políčku v podřádku A. Najděte písmeno P a posunte se o svislý podřádek dále. Takhle pokračujeme až po písmeno L.

Proč jsou písmena jen 4? Všechny „seed“ slova v standartu BIP39 jsou unikátní a žádné z nich nezačíná svýma 4 písmeny stejně. Proto stačí jen 4, vaše hardwarová či softwarová peněženka po napsaní 4 písmen slovo doplní. 

Obsluha automatického důlčíku je velmi jednoduchá, důlčík držte hrotem svisle nad požadovaným políčkem a dlaní jej zmáčkněte dolů, po uvolnění síly se důlčík uvolní a vyznačí hlubokou tečku do destičky.

Pro maximální životnost a čitelnost seedu doporučujeme tečku opakovaně prohloubit, tak aby byla co nejhlubší. 

PROHLÉDNĚTE SI NABÍDKU

A zajistěte si tu nejlepší bezpečnost pro své kryptoměny!

recovery seed shamir backup

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

en_GBEnglish