K čemu slouží „Shamir backup“ od společnosti Trezor?

Náš E-shop Recoveryseed.cz zavedl i takzvanou Shamir edici. A o co přesně jde? Shamir backup je bezpečnostní metoda, která umožňuje Váš seed k trezoru či jiné kryptopeněžence rozdělit na několik částí. Samozřejmě stačí na obnovu i obyčejný seed, ale jakmile tento seed ztratíte, zapomenete pořadí, nebo se prostě zničí, tak můžete ztratit přístup ke své kryptopeněžence, a tedy i k uloženým financím.

Výhodou Shamir backupu je to, že si svůj “master” seed rozdělíte na 3 až 16 destiček
, které pak můžete ukrýt na více míst nebo některé části svěřit blízkým osobám, kterým důvěřujete.

Uživatel si může zvolit, na kolik částí se jeho “master” seed rozdělí a kolik těchto částí je potřeba pro jeho obnovu. Pokud některou část ztratíte, nic se neděje, protože pro obnovu můžete použít ty ostatní. Tato sofistikovanější metoda zabezpečení seedu se obzvlášť hodí v případě dědického řízení.

Přístup k Vašim privátním klíčům nebude mít jen jedna blízká osoba, která by měla ve vlastnictví Váš seed ale hned několik. Tito lidé by se pak museli společně domluvit a spojit.

Dalším užitečným příklad je to, když máte kryptoměn opravdu hodně a jednoduše nechcete mít přístup jen vy na jednom místě, pokud by Vás někdo vydíral, musel by dotyčný vydírat i dalších X lidí.

Příklad: Zvolíte si, že chcete svůj master seed rozdělit na 6 částí, následně si zvolíte, že potřebujete minimálně 3 z těchto částí k jeho obnově. Pokud jednu až tří části ztratíte či Vám je někdo odcizí, ze zbývajících třech částí svoji peněženku dokážete obnovit.

Shamir backup vymyslel Izraelský kryptograf Adih Shamir a jako první ho do svých hardwarových peněženek implementovala česká společnost Satoshilabs – pro jejich model TREZOR T.

Shamir edice je v naší nabídce cenově zvýhodněná oproti ostatním produktům. Obsahuje 4 zcela totožné ocelové destičky (samozřejmě si můžete zvolit kombinaci až pro 16 destiček) se zrcadlovým povrchem, 24 políčky a také gravírovací tužku, ke které dostanete i náhradní hrot – jeden je zakulacený a druhý špičatý, můžete si sami zvolit, čím se Vám bude gravírovat lépe.

V případě jakýchkoliv dotazů nás určitě neváhejte kontaktovat.

Shamir backup v podání Kicoma:

SHAMIR EDICE ZA SPECIÁLNÍ CENU!

A zajistěte si tu nejlepší bezpečnost pro své kryptoměny!

recovery seed shamir backup

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

en_GBEnglish